Névnapok: Ma: Zsigmond Holnap: Tímea, Irma
Nyitólap > Hírek, események > Pingvin-tudatosság napja

Naptár

h k sz cs p sz v
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Pingvin-tudatosság napja

2021-01-18

Címkék: programok

Pingvin-tudatosság napja

Pingvin-tudatosság napja
2021. január 20.

 

A fotógaléria itt tekinthető meg: Facebook

Megjelentünk a KAposvár Mot oldalán is: https://kaposvarmost.hu/hirek/kaposvari-hirek/2021/01/22/pingvin-tudatossag-napja-a-taszari-fesus-eva-altalanos-iskolaban.html

Pingvinek. Mindnyájan szeretjük őket. A klímaváltozás miatt egyre nagyobb veszély fenyegeti ezeket a madarakat, és az előrejelzések szerint csak rosszabb lehet a helyzetük a jövőben. A víz hőmérséklet emelkedése miatt egyes fajokat a kihalás is fenyegeti. A melegebb időjárás miatt később keltik ki fiókáikat, az olvadó jéggel pedig óriási vízmennyiség alá kerültek az általuk fogyasztott apró halak, így nehezebbé válik számukra a vadászat, a táplálkozás, sok fióka és pingvin pusztul el az élelmet kereső szülőre várva…

Tudjunk meg többet ezekről a fenséges madarakról és az élőhelyeikről, és próbáljuk megérteni, hogy az emberi tevékenység, az éghajlatváltozás hogyan fenyegeti az ő életüket.

Mindnyájan szeretjük e csodás kis állatokat, ezért tudjunk meg többet ezekről a fenséges madarakról és az élőhelyeikről, és próbáljuk megérteni, hogy az emberi tevékenység, az éghajlatváltozás hogyan fenyegeti az ő életüket.

Január 20-án, a pingvintudatosság napján játékra hívunk benneteket:

    1. Otthoni kutatómunka

      Téma: Ismerd meg jobban a cukin togyogó pingvineket! Hogyan? Gyűjts össze minél több infót róluk! Járj utána annak is, hogy milyen hatással van az életükre az éghajlatváltozás!

        2. Előfarsangi beöltözés

          Ezen a napon öltözz pingvinnek, biztosan jó móka lesz! (fehér ing vagy felső, fekete vagy piros sál, kendő, nyakkendő, fekete nadrág)

            3. Mese- vagy dokumentumfilm-nézés

              4. Játékos rejtvények, fejtörők, színezők

                5. Barkácsolás

                  < Vissza az előző oldalra

                  © 2010 taszariskola.hu - Minden jog fenntartva.