Névnapok: Ma: Natália Holnap: Judit
Nyitólap > Beiskolázás

Naptár

h k sz cs p sz v
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Beiskolázás

Tájékoztató a KRÉTA rendszeren keresztül történő beiratkozásról

 

Tájékoztató a beiratkozásról szülők/gondviselők részére

 

Tájékoztató az etika/hit- és erkölcstan oktatás megszervezéséről a 2022/23-as tanévben

 

Leendő elsős tanítóink bemutatkozása

 

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni,
hogy felébredjen a tudásvágya,
megismerje a jól végzett munka örömét...”

(Szent-Györgyi Albert)

 

Berta AnitaBerta Anita vagyok.  1987-ben végeztem a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán, könyvtár szakkollégiumon. Első munkahelyem a Nagyberki Általános Iskola volt. 1994-ben kerültem Taszárra, azóta itt dolgozom osztálytanítóként, osztályfőnökként. 2010 óta az alsó tagozat munkaközösség vezetője vagyok.

Pedagógus családban nőttem fel, természetes volt, hogy ezt a pályát választom. Osztálytanítóként nagyon fontosnak tartom, hogy tanítványaimat megismertessem hazánk kulturális értékeivel, nemzeti hagyományaival, népszokásaival, a gyermek- és szépirodalom kiemelkedő alkotásaival. A mai digitális világban még mindig elengedhetetlen a könyv, az olvasás megszerettetése. Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a közösségépítésre, a tanulók szociális, érzelmi nevelésére.

Az iskolába lépő gyermek tanítása az egyik legnehezebb, ugyanakkor a legszebb fe-ladat. Ehhez nagyon fontos a kellő türelem, szakmai tudás, tapasztalat. Fontos, hogy a tanulók tudásvágyát, lelkesedését megőrizzük, a tanulást sok-sok játékkal tarkítva élménnyé tegyük. Ezzel hozzásegítsük a diákok egyéni képességeinek kibontakoztatását, hiszen: „mindenki jó valamiben!”

Új osztályunkban az olvasás, írás, környezetismeret, ének-zene, etika tantárgyakat fogom tanítani. Kiemelt feladatunk lesz, hogy az óvoda-iskola közti átmenet zökkenőmentesen történjen. Fontos számomra a szülőkkel való együttműködés, gyakori személyes találkozás.

Szeretettel várjuk a leendő első osztályosokat!

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

„A pedagógus feladata nemcsak a vezetés, az útmutatás:
ő csak segít, szolgál míg a gyermek személyisége a
maga erejénél fogva fejlődik, mert a gyermek maga
cselekszik.”

/Maria Montessori/

 

Holjevicz Gabriella vagyok, a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola tanítója.Holjevicz Gabriella

1996-ban végeztem a Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán tanítóként (könyvtár szakkollégiumon), azóta tanítok a taszári iskolában. A pedagógus pálya iránti elhivatottság, a gyermekek iránti szeretet pedagógus szülő gyermekeként kicsi koromtól végig kísér.

Jelenleg a 4. osztályban matematika, rajz, testnevelés, technika tantárgyakat tanítom, valamint az 5. évfolyamon ének – zenét.

Szeretek a gyerekekkel foglalkozni, fejlődésüket követni. Hatalmas élmény, feladat és kihívás az ovis gyermekből felsőst nevelni, tanítani. Hiszek a személyes kapcsolatban. Vallom, hogy minden gyermek tehetséges valamiben, s ezt felismerni, fejleszteni csodálatos feladatnak tekintem.

Tanítói munkám számomra igazi hivatás. Nagyon fontos számomra, hogy a gyermekek szeressenek iskolába járni, érezzék jól magukat, biztos alapokat kapjanak. Szerintem, aki szeret iskolába járni, az könnyebben tanul. Fontosnak tartom az egyéni bánásmódot, az elfogadásra, egymás tiszteletére, segítésére való nevelést. Óráim során törekszem a játékosságra, sokfajta módszert, technikát alkalmazok. Mind közül azokat alkalmazom a legszívesebben, melyben a játék, a tevékenykedtetés kap kiemelkedő szerepet. Munkámban nagy hangsúlyt fektetek a gyermekek kreativitásának fejlesztésére, különösen a rajz és kézműves tevékenységek alkalmazásával. Fontosnak tartom a szülő – gyermek – pedagógus hármas egységet, hiszen csak így együtt lehet igazán sikert elérni. Ez alapozza meg a kiegyensúlyozott iskolás éveket a gyermek, szülő számára egyaránt. Hitvallásom:

„Azért vagyok pedagógus,
hogy a természetnek nyers
gyémántját, szép vigyázattal,
csendben csiszoljam kristályba!”

(Németh László)

 

Letölthető bemutatkozó anyag

© 2010 taszariskola.hu - Minden jog fenntartva.