Névnapok: Ma: Lujza Holnap: Kornélia
Nyitólap > Beiskolázás

Naptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Beiskolázás

Az emberi erőforrások minisztere 27/2020. (VIII. 11.) EMMI rendelete a 2020/2021. tanév rendjéről 7. §-a:

Az általános iskolai beiratkozásról:
Az  Nkt. 50.  § (7)  bekezdése alapján az
iskola első évfolyamára a  tanköteles tanulókat
2021. április 15–16-án kell beíratni.Tisztelt Szülők! Kedves Óvodások!

A leendő első évfolyamosok és szüleik számára tervezett Ovis-suli programjainkon a járványhelyzet miatt változtatnunk kellett, de alább megtekinthetik bemutakozó kisfilmjeinket, melyet szeretettel ajánlunk az érdeklődők figyelmébe.

Bizakodunk, hogy a jelenlegi tanév második felében személyesen is találkozhatunk!

 

Tisztelettel:

Faludyné Kiss Szilvia
intézményvezető

Iskolánk bemutatkozása

Elsősök bemutatkozása

 

Elsős tanítók bemutatkozása

„Az ember nem tud mindent szavakkal, de mindent tud a szívével.”

/Márai Sándor/

Takács Kata vagyok a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola tanítója. Taszáronélek. 2000-ben mentem férjhez. Két lányom született. Lili másodéves a  Budapesti Gazdasági Egyetemen, Lujza 9. évfolyamos a Kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. Hobbim a kirándulás, természetfotózás.

Pedagógiai munkámat az Igali Batthyány Károly Általános Iskolában kezdtem, ahol napközis tanító voltam, majd felsőben és alsóban magyar nyelv és irodalmat, vizuális nevelést tanítottam.

Jelenleg a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola göllei telephelyén tanítok, 1-4. összevont osztályban: magyar nyelv és irodalom, környezetismeret, etika, technika és vizuális kultúra tantárgyakat. Ezzel párhuzamosan a  kaposvári egyetem pedagógiai szakán most végzem a technika műveltségterületet.

Nevelő-oktató tevékenységem során megtanultam a tanítói mesterség minden „csínját-bínját”, melyet eredményesen alkalmazok a munkám során: az életkori és képesség szerinti differenciálást, az osztályfőnöki segítségnyújtás minden formáját.  Az elmúlt évek alatt az összes tantárgy oktatására lehetőségem adódott, így sok tapasztalatot szereztem.

Pedagógusként nagy hangsúlyt fektetek az érzelmi nevelésre, hiszen a szeretet és a figyelem fontos a tanulásban. Ez ad a kisgyereknek egy biztonságérzetet, ami a mindennapjaihoz szükséges.

Pedagógiai hitvallásom alapja, hogy hiteles legyek, s tanulóimnak követhető példát mutassak. Törekszem a következetességre, fontosnak tartom a közösség által épített szabályok betartását és betartatását. Igyekszem a gyerekeket jó közösségé formálni, hagyományinkat és ünnepeinket ápolni. Vallom, hogy minden kisgyermeket egyéni bánásmóddal, képességeit maximálisan kibontakoztatva érdemes nevelni-oktatni.

Szakmai ismereteimet folyamatosan bővítem, igyekszem változatos módszereket és eszközöket alkalmazni. Tanításomban törekszem a játékosságra, az élményszerzésre a tapasztalatszerzésre.

Hiszem, hogy minden gyerek tehetséges és nekünk kell megtalálni, hogy miben.

Rácz Tamás vagyok, a Taszári Fésűs Éva Általános Iskola tanítója. 2007. szeptember 1-től vagyok az intézmény dolgozója. 1986-ban végeztem a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán.

Két leánygyermekem van. Az egyik már felnőtt, 27 éves. A másik a Munkácsy Mihály Gimnázium tanulója. Párom szintén pedagógus, a Somssich Imre Általános Iskola igazgató-helyettese Hetesen.

Mielőtt Taszárra kerültem 21 évig dolgoztam tanítóként Somogysárdon, és fél évig az Eötvös Kollégiumban. 2016-ban a pedagógus minősítés keretében Pedagógus II. minősítést szereztem.

Jelenleg a 4. osztály osztályfőnöke vagyok. Tantárgyaim: matematika, magyar nyelv és irodalom, környezetismeret, testnevelés. Munkám során szerencsém volt a 6 évestől 18 éves korig oktatni. Nagy sikeremnek tartom, hogy minden korosztály elfogadott, mindegyikkel megtaláltam a közös hangot, a bizalmába fogadott.

Egész életemben végig kísért a sport: sportolóként, majd oktatóként is. 12 évig vezettem atlétika szakkört Somogysárdon. Tanulóimmal számos sikert értünk el. Taszáron több évig oktattam teniszt, jelenleg tömegsport szakkört vezetek.

Célkitűzésem, hogy a gyerekek érezzék jól magukat az iskolában, és biztos alapokat kapjanak. Fontos megteremteni a szülő – gyermek – pedagógus hármas egységét, mivel így összedolgozva tudjuk a legjobbat kihozni gyermekeinkből. Ez alapozza meg a derűs, kiegyensúlyozott iskolás éveket mind a gyerekek, mind a szülők számára.

Nagyon fontosnak tartom az egyéni bánásmódot. Hiszek a jóindulatban, a humorban, az együtt gondolkodásban. Fontos számomra a tanítás és nevelés egyensúlya. Az elfogadásra, egymás tiszteletére és segítésére való nevelés tanítói tevékenységem alapja.

Célom gondolkodó, önálló, saját és társai érdekeit kulturáltan képviselő gyerekeket útra bocsátani.

Szeretettel várjuk a leendő elsősöket!

Tisztelettel: Takács Kata - Rácz Tamás

© 2010 taszariskola.hu - Minden jog fenntartva.